Milyen programot telepítsek a laptopra

Laptop szoftver telepítés

Friss operációs rendszer „belakása”

laptop program telepítés
Szoftver telepítése laptopra

A vadiúj laptop általában Windows 10-es operációs rendszerrel kerül a felhasználó birtokába. A cég ígérete szerint ezt a rendszert már nem kell újratelepíteni, képes önmagát karbantartani, esetleg némi felhasználói segítséggel elhárítja a hibákat. Ha mégis úgy alakulna, hogy friss operációs rendszerrel kell bajlódni, akkor viszont fel kell tenni néhány szoftvert, melyek nélkülözhetetlenek a munka megkezdéséhez.

A legfontosabb laptop szoftvercsoportok, természetesen az operációs rendszer után:

  • Vírusirtók és egyéb védelmi szoftverek
  • Internetböngésző és kommunikációs alkalmazások
  • Szöveg és képszerkesztő programok
  • Zene és videólejátszók
  • Segéd alkalmazások.

Internetes szoftverek

Notebook telepítés
Programok laptopra és notebookra.

A laptop legfontosabb szoftvere az internet hozzáférést biztosító alkalmazás. Az operációs rendszer betöltését követően a felhasználók szinte kivétel nélkül az internetböngésző szoftvert indítják el, ezért ennek kiválasztása és telepítése létfontosságú. Még a vírusirtó szoftvert sem tudjuk letölteni addig, míg nincs egy böngésző, mellyel meg lehet nyitni a weboldalt. Az interneten találhatunk online szöveg és képszerkesztő alkalmazásokat is, de a Word segítségével nem böngészhetünk az interneten.

Mit tud a Windows

A Windows 10-es operációs rendszer a legtöbb feladathoz biztosít megfelelő eszközt. Van beépített szövegszerkesztő és képszerkesztő program, találunk biztonsági központot és természetesen böngészővel is a rendelkezésünkre áll. A Windows rendszerhez mellékelt programok megbízhatóak és biztonságosak, de a legnagyobb probléma velük éppen népszerűségükben rejlik. Microsoft által készített programokat próbálják meg feltörni és meghackelni a leggyakrabban. A legális verziót használók számára némi biztonságérzetet nyújthat az, hogy a cég folyamatosan javítja és foltozza a rendszert.

Microsoft Store

A legegyszerűbb megoldás az alkalmazások és szoftverek beszerzésére a Microsoft Store-ja, alkalmazásboltja, ahol találunk ingyenes és fizetős programokat is. Az alkalmazásboltból például az Avast Antivirus Download Center is elérhető, tehát nem kell a Microsoft böngészőjével internetes weboldalakat letölteni, mielőtt a vírusvédelem tökéletesen működőképes nem lenne.

A szolgáltatásbolt egyik hátránya, hogy gyakoriak az elavult szoftverek, ezért alaposan meg kell válogatni, hogy mit telepítesz fel.


Milyen programot, szoftverkörnyezetet telepítsek a laptopra? Néhány további téma, melyről érdemes lehet olvasni: laptop szerviz, szoftver telepítés, laptopszerviz Budapest, rendszer javítása, karbantartás szakszerűen.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: