Vegyünk akváriumot a télikertbe

A télikertépítés során lehetőség nyílik akvárium telepítésére is, melynek típusát és használatának módját szakemberek ismertetik a megrendelő számára. A legtöbb akvárium mellé terrárium is építhető, megfelelő üvegkonstrukció formájában.

Reklámok
Télikert akvárium.

Hogyan kezdjem az haltartást?

Akvárium a télikertben.
Télikertbe épített akvárium

A legtöbben vágyunk egy kellemes télikertre, vagy egy észszerűen megtervezett és megépített teraszra. A plusz tér kihasználásának csak a képzelet, az ötletesség szab határt. A természet közelségét kedvelő emberek szívesen foglalatoskodnak szabadidejükben növényekkel, állatokkal. A télikert kertfunkcióban a növénytartás kényelmes színtere lehet, de állatokat is tarthatunk itt. Az akvárium különleges hangulatot teremt az üvegfelületekkel bőven ellátott helyiségben.

Fontos megjegyezni, hogy az akvárium folyamatos gondoskodást igényel, nem elegendő a rendszeres etetés, foglalkozni kell házi kedvenceinkkel. Az akvárium egy mini ökoszisztéma a télikerten belül, a megfelelő élettér fenntartását különböző eszközök segítségével kell biztosítani.

Világítás

A jól elhelyezett akvárium nem csak haltartásra alkalmas, a télikert hangulatát is alakítja. A megfelelő hangulathoz szükség van világítás beszerelésére, beépítésére is. Kevesen ismerik az akvárium megvilágításának azt a tulajdonságát, hogy nappali használat esetén megvédik üvegfalait a napfény hatására megtelepedő algáktól.

Milyen lámpát vegyek a télikertben az akváriumhoz?

A lámpák kiválasztásakor arra kell törekedni, hogy a fény típusa a nap fényéhez hasonlítson a lehetőségekhez mérten maximálisan. A napfényhez hasonló lámpákon a színhőmérséklet értéke 5000 kelvinben van meghatározva.

A hagyományos, izzószálas lámpák használatát érdemes kerülni az akváriumok esetében, mert ezek sok áramot fogyasztanak és melegítik a vizet is. Ilyen lámpatípust csak abban az esetben vásároljunk, ha az akváriumban a vízhőmérsékletet nem tudjuk egyéb megoldással optimális szinten tartani.

A télikertben és a télikertben épített akváriumok esetében is a LED lámpák vagy a fluoreszcencia elvén működő világítótestet alkalmazása az optimális megoldás.

Vízszűrő berendezés

Az akváriumok vízminőségét szabályozni kell, hogy a benne tartott élőlények kellemesen érezhessék magukat. Alkalmazhatunk belső és külső szűrőket is. Az akváriumban tartott szűrőket könnyű tisztán tartani, hatékonyak, azonban helyet foglalnak és nem könnyű elrejteni őket. A külső szűrő alkalmazása optimális az akvárium belsőjének kialakítása szempontjából, azonban az ilyen berendezések tisztítása külön foglalkozást igényel.

A szépen berendezett és ötletesen megvilágított akváriumban a jól elhelyezett levegőztető rendszer plusz élményt nyújthat. A fatörzsben vagy minivulkánban elhelyezett berendezés színes buborékokat okádhat.


  • A télikertben létesíthető akváriumról itt olvashatsz bővebben.

Vegyünk nagyméretű és jól megépített akváriumot a télikertbe vagy a beépített teraszra. A télikertépítés során lehetőség nyílik akvárium telepítésére is, melynek típusát és használatának módját szakemberek ismertetik a megrendelő számára. A legtöbb akvárium mellé terrárium is építhető, megfelelő üvegkonstrukció formájában. Ha további, érdekes és izgalmas olvasnivalókat keresnél, az alábbiakat ajánljuk figyelmedbe: télikert építés, növények gondozása, terasz beépítés, ház építés, akvárium vásárlás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.