Hogyan vegyek használt laptopot?

A használt laptop vásárlásakor érdemes megfogadni néhány tanácsot, esetleg a laptop szerviz tanácsát kikérni.

Reklámok
Használt laptop szerviz.

Tanácsok számítógép vásárlás előtt

Használt laptop szerviz.
Jó választás lehet a használt laptop vásárlása.

A használt laptop vásárlása egyértelműen akkor éri meg, ha 2-3 éves modellről van szó. Az ilyen gép ára nagyjából 70% a hasonló típusú új gép árának. A vásárlás előtt érdemes alaposan megvizsgálni az eladásra szánt notebookot, olykor érdemes a laptopszerviz véleményét is kikérni.

Talán az egyik legjobb helyzet az, ha a laptopra még érvényes a gyári garancia, hiszen ilyenkor az esetleges problémák megjelenésekor esélyes, hogy olcsón vagy ingyen ússzuk meg a javítást.

Ha a laptop garanciája már lejárt, akkor az eladótól kérhetünk garanciát. A laptopszervizek általában 3 hónap garanciát adnak az eladott termékekre, ha magánszemélytől vásárolunk, megpróbálhatunk garanciaidőszakban megállapodni, de többnyire az eladó becsületességén múlik.

Vizsgáljuk meg a laptopot

Ha magánszemélytől vásárolunk, minden esetben kapcsoljuk be a gépet. Ne dőljünk be annak, hogy „csak egy Windowst kell rá tenni”, amennyiben a licences Windowst nem akarja a géppel adni az eladó, kérjük meg, hogy legalább addig legyen rajta, amíg ellenőrizzük a működését, ezt követően töröljük. Más esetben az eladó jelenlétében telepítsünk egy Windows vagy ingyenes Linux operációs rendszert, hogy megbizonyosodhassunk a notebook helyes működéséről.

A használt laptop diagnosztikáját a laptophardware szervizben gyorsan és szakszerűen elvégzik, így nem kell zsákbamacskát venned. Bár a laptop műanyag burkolatának makulátlansága jó jel, mégsem garancia arra, hogy a laptopot nem érték komolyabb fizikai behatások.

Hogyan vegyek használt laptopot? A használt laptop vásárlásakor érdemes megfogadni néhány tanácsot, esetleg a laptop szerviz tanácsát kikérni. További érdekes és izgalmas témák olvasóink számára:  laptop szerviz Budapesten, laptop javítása, használt laptop diagnosztika, laptop vásárlás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.